Köp din egen veteranfolkvagn

Det är något speciellt, nästan magiskt, med gamla veteranbilar från 20–30 och 40-talen. Benämningen veteranbil är ett samlingsnamn för bilar modell 1950 och äldre. De är verkligen en symbol för sin tidsepok, men samtidigt ett bevis på hur världen, och framförallt teknologin, har utvecklats på de nästan 100 år som gått sedan dessa bilar var nya.

Ibland vaknar man och ser omkring 50 gamla bilar köra förbi på rad utanför fönstret. Dessa är säkerligen på väg antingen till ett lokalt veteranrace, eller en träff för ägarna till dessa. Som åskådare till detta blir man säkerligen imponerad och kanske lockad att köpa en veteranbil själv.

Den enda nackdelen med denna typ av bilar är att de ofta är ganska dyra att köpa, men läs vidare här så får du tips och råd om olika veteranbilsföreningar samt Billån som finns att få!

Veteranbilar att sälja och byta

Som med det mesta är söksajter som Google ett bra alternativ för att kolla in utbudet av veteranbilar, i närheten såväl som internationellt. Icke att förakta är även annons- och auktionssidor som Blocket och Tradera, där veteranbilar av olika ålder och kvalité läggs ut med jämna mellanrum. Det finns också sidor som specialiserar sig på försäljning och byten av alla typer av bilar, och där är det bara att klicka sig runt bland kategorierna enligt sina egna preferenser! I flera städer finns även föreningar för veteranbilar, där du också kan fråga dig fram bland experter för att lära dig mer.

Låna pengar till din drömbil?

När det gäller kostnader så rör det sig ofta om ganska stora summor pengar, som de flesta kanske inte vill eller har råd att lägga på en gång. Lyckligtvis finns det lån att ta, och tips att få angående bilköp.

Lånapengarinfo.se har en sida inriktad på lån till köp av fordon och bilar, och där hittar du information om allt från vilka banker och företag som är bäst för just ditt lån och vilka krav och regler de har, till hur du maximerar andrahandsvärdet genom att ta hand om och underhålla din bil när du köpt den!